תהליך הדפסת DTF:
א. הכנת גרפיקה להדפסת DTF:
עיבוד התמונה, הלוגו או האיור: בשלב הראשון יש לבחור את ההדפס הרצוי להדפסה על הבד. ניתן לבחור תמונה, ציור או לוגו, אך חשוב לוודא להימנע מתמונות חשוכות או מטושטשות, ולהימנע מגרפיקה לא ברורה או באיכות נמוכה. העדיפות היא לייצר תמונת PNG באיכות של 300DPI ללא רקע, משום שכל רקע יופיע גם בהדפסה. את התוכן הרצוי יש לעבד ולעצב בתוכנת גרפיקה מתאימה כמו: פוטושופ, אילוסטרייטור או תוכנות גרפיקה נוספות.
על מנת לשלוח את התמונה למדפסת יש צורך להעבירה דרך תוכנת ריפ, שימו לב שמרבית התוכנות מצריכות להפוך את הגרפיקה הסופית לקובץ TIFF.
ב. הדפסה על פילם פוליאסטר:
לאחר הכנת הגרפיקה נשלחת הגרפיקה להדפסה. המדפסת מדפיסה קודם כל את הגרפיקה הצבעונית (במידה וקיימת) ולאחר מכן היא מכסה אותה בשכבת צבע לבנה. לשכבת ההדפסה הלבנה יש שתי מטרות- האחת לשמש כרקע לגרפיקה והשנייה ליצור בסיס לפיזור אבקת הדבק (ולכן היא מכסה את כל הגרפיקה).
ג. פיזור אבקת דבק:
כשלב הכנה לקראת הטמעת ההדפסה על גבי החולצה, צריך לפזר על הגרפיקה המודפסת אבקת דבק. הפיזור יכול להיעשות בצורה ידנית או על ידי מכונה אוטומטית המפזרת את האבקה ומנערת את השאריות.
לרמת איכות האבקה יש השפעה משמעותית על איכות הדבקת הגרפיקה על גבי החולצה, אבקה לא איכותית או שלא פוזרה במידה מספקת עלולה לגרום לכך שההדפס יתקלף מהבד.
ד. ייבוש ההדפס והמסת האבקה:
לאחר פיזור האבקה יש צורך להביא אותה לכדי המסה. ההמסה כורמת לכך שהאבקה לא תישאר בצורה גרגירית ולכך שהיא תכסה באופן אחיד את ההדפס.
ה. העברת ההדפס אל החולצה או הבד:
לאחר שסיימנו את כל השלבים הנ"ל נשאר לנו להעביר את ההדפס אל הבד- גוזרים את הפילם המכיל את הגרפיקה (על מנת למנוע לכלוך מיותר העלול להיות על הפילם), ממקמים את הפילם הגזור על גבי הבד ואז, על ידי מכבש חום, מהדקים וכובשים את הפילם יחד עם החולצה. החום המופק מהמכבש גורם לפתיחת אבקת הדבק ולהדבקת הצבע אל הבד. לאחר סיום הכבישה נותנים להדפס להתקרר ומקלפים את הפילם מעל ההדפס.
החום הרצוי לביצוע ההדבקה הוא בין 135-160 מעלות צלזיוס. חום נמוך מדי עלול לרגום לכך שההדפס לא ידבק אל הבד, לעומת זאת חום גבוה מדי עלול לגרום להמסת ההדפס.
לאחר קילוף הפילם ניתן לכבוש שוב את ההדפס לכמה שניות על מנת לחזק את ההדפס ולמתן מראה מאט (ולא מבריק).